vEngelenburg
Coaching  Advies & Mediation

Samen werken of samenwerken?

Ieder bedrijf kent waarschijnlijk wel van die situaties, waarvan je denkt: Wat is er toch aan de hand? Waarom werken die collega’s niet ‘gewoon’ samen!  Misschien werken die collega’s wel samen, maar niet sámen.

Twee dezelfde woorden die los van elkaar een heel andere betekenis kunnen hebben dan wanneer ze aan elkaar vast geschreven worden. Juist dit kleine verschil, die kleine spatie tussen samen en werken kan het samen-werken zo moeilijk maken.

Het verschil in klemtoon in deze woorden staat symbool voor het verschil in verwachting dat collega’s kunnen hebben bij het samenwerken. Of voor het verschil in betekenis dat mensen kunnen geven aan de samenwerking: wat is dat nu eigenlijk? Hoe doe je dat?

Wanneer deze verwachtingen of betekenissen onduidelijk zijn kan er makkelijk een meningsverschil ontstaan. Wanneer dan ook nog de daadwerkelijke oorzaak of reden voor dit meningsverschil niet goed wordt onderzocht, dan kun je er zeker van zijn, dat het meningsverschil uitgroeit tot een conflict.

Met vEngelenburg coaching, advies en mediation richt ik mij specifiek op deze situaties. Dit doe ik vanuit het principe van de systeembenadering: immers, iedere organisatie en ieder team vormt een eigen systeem.

Ik kan de teamleider coachen, zodat hij/zij dreigende conflictsituaties eerder kan herkennen en hij/zij weet hoe hiermee om te gaan.

Ook kan ik een team coachen, wanneer teamleden met samenwerkingsprobleem zitten of wanneer binnen dit team onduidelijkheid bestaat over taak- en rolverdeling. 


Mijn uitgangspunt hierbij: de wijsheid zit in het systeem.  De oplossing dus ook. Je kunt deze alleen even zelf niet meer vinden…..

Mocht een conflict al bestaan en lukt het niet meer om er zelf uit te komen, dan kan ik als mediator jullie begeleiden, zodat jullie de onderlinge communicatie én de samenwerking weer kunnen herstellen.

  • Je kiest een baan  en niet je collega’s, die krijg je er gratis bij.
  • Je neemt iemand aan op zijn/haar kwaliteiten voor een bepaalde functie, de persoon erachter krijg je cadeau.

Met deze 'cadeautjes' werk je wel tot 40 uur per week samen, dus het is van groot belang dat iedereen zich daar prettig bij voelt. Dit geldt zowel voor collega’s onderling als voor het management.

Ik wil jullie graag ondersteunen en begeleiden, zodat het team weer verder kan, voor elkaar! Neem gerust contact op voor informatie of een prijsopgave: info@insieme.nl.


voor meer informatie over de diensten van Insieme zie ook www.insieme.nl